Simfonia glandelor mamare

baby facepalm

…because even your baby knows how embarassing that was

Chiar nu consider ca-s offtopic pe blog, toata povestea e ca dintr-un film. Ma incadrez.

E acum mare tambalau cu ceva campanie pro alaptare, ceva „marea racordare la san” sau „marea alaptare” sau „marea provocare”… in sfarsit, cum s-o chema. E cu „mare”, sa intelegem noi amploarea. Niste dudui („mamici”) au iesit in parc si au alaptat in public, sub pom. Din cate am inteles, e o super frenezie cu asta, toata lumea le felicita, presa e plina de articole gen „toate mamele ar trebui sa faca asta” (de fapt era „mamicile”, dar am corectat eu) etc etc lol samd. Circula si-o poza cu o mama cu un san picat in gura unui bebelus, iar in fata ei, un fotograf imortaliza momentul pentru vreun ziar. De vis, o pleiada de tzatzuri si sfarce, sa curga laptele, sa curga si sanii, toate mamele isi dau ochii peste cap fericite, ele sunt cele mai mame.

Ce ma amuza e ca evenimentele astea sunt denumite cu „mare” in fata, in schimb participantele sunt „mamici”. Cam care sa fie principiile dupa care functioneaza amazoanele astea?

Intrebarea care ma bantuia pe mine era care naiba e, mai exact, scopul campaniei? Sa ajunga la sufletul mamelor si sa le convinga sa-si hraneasca natural copiii? Eu asta am crezut initial. Numai ca, citind niste articole (inclusiv prin presa basista, acolo unde o jurnalista scria „exchibitionism” fara sa i se para nimic gresit in asta), mi-am dat seama ca nu-i chiar asa. Am tras concluzia ca, de fapt, ele luptau cu pieptul inainte si la vedere impotriva preconceptiilor sociale, cum ca alaptatul in public e cah.

Marturisesc ca pe mine nu m-au convins de nimic, deci fac parte cu mandrie din particica de esec a campaniei. Iar cele care le felicita oricum erau de acord cu asta dinainte. Sunt curioasa, insa, daca au convins vreo mama sa alapteze… Ce pot sa zic e ca ele au dus alaptarea la un cu totul alt nivel. Nu numai ca au facut-o in public, ci si CU public. Acum, cat sunt pe adrenalina, le recomand sa faca o vizita colegilor de serviciu si, in spiritul a ceea ce promoveaza, sa scoata o tzatza si sa o bage in gura copilului chiar in fata sefului, in timp ca-i povestesc, senine, cat e de minunata maternitatea sau ceva. 😉

Bun, in alta parte voiam sa ajung. Ele o ard boem, asa. Ele sunt mamici care isi hranesc puii, sunt emancipate, evoluate, serene, totul e natural, nerusinos, normal, neintim. Am incercat sa le explic ca puii nu se nasc si nici nu se hranesc cu lapte, ci ies din ouale clocite de closca si fac piu-piu. (ironia sortii, pentru ca ziarul in care am citit asta e chiar evz, care s-a lansat fix cu glorioasa stire despre gaina care naste pui vii 😀 ). Pacat ca mi-au sters comentariul.

Exista pe Facebook un grup care promoveaza alaptarea. Il cheama „Alapteaza-ma, mami” sau ceva asemanator, nu vreau sa induc in eroare, oricum, nu tin minte exact. Militeaza pentru hranirea naturala a copilului, informeaza asupra beneficiilor alaptatului versus laptele praf etc. Frumusetea e ca e un grup inchis, privat, cu obloanele trase, in care nu poti sa intri decat cu ceva recomandari. Deci ele sunt aceste promotoare, numai ca ele intre ele. Practic scopul primar al demersului e retezat din fasa, pentru ca cine ar trebui sa aiba acces la el e pe dinafara. Genial sau ce?

Hai sa incheiem apoteotic, urandu-le sa ramana interconectate la Ugerul Vietii, sa ia de la Basescu si sa alapteze bine.

Reclame

2 gânduri despre „Simfonia glandelor mamare

  1. Anne spune:

    Foarte bine spus! Se pare ca la Timisoara se adopta trendul gipsy alaptatul fara perdea.. Robu should build them a cubical si ceva taxa pe privire(neaparat cu plata prin sms) ca la zoo. Sunt sigura ca ar strange mai multi bani decat cu TimPark..:))))

  2. bitchingthatmovie spune:

    Amin. Orice aduce bani la buget e bine primit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s