Cronaca di un amore

Nu ca zic, dar vreau sa spun ca e destul de neplacut sa o arzi pe ritm de Antonioni cu un nod permanent in gat. Practic, timp de 98 de minute, am inghitit filmul cu gogalturi si hopuri si singura compensare a fost frumusetea gagicii, Lucia Bosé (Paola). Tot ea, insa, alaturi de coloana sonora, a contribuit marcant la nodul pescaresc, mai ales luand in considerare faptul ca avea un stil cald-rece de a relationa cu amorezul de serviciu, Guido, un ratat demn de mila, fara job dar lucrand cu juma’ de norma la nevasta altuia.

Altfel, Lucia Bosé are un talent rar intalnit de a-si suci personajul doar din mimica fetei si nimic mai mult. Am gasit in ea un mix de intensitate si emotii contradictorii care razbateau toate din expresia faciala. Practic isi duce pana la capat cu cinste si jos-palaria un personaj absolut fascinant, Paola, de meserie nevasta a sotului ei bogat.

Chipurile o cuceritoare a masculilor alfa in tinerete (nu am prea inteles cum vine asta cu tineretea, pentru ca in film, mai tanara de atat nici nu se poate, avea 19 ani in timpul filmarilor si juca rolul unei femei fatale de 27 de ani), reuseste sa se casatoreasca tot cu un alfa, un alfa al banilor, dupa ce un accident tragic o desparte de Guido. Investigatia politiei in legatura cu accidentul (fosta logodnica a lui Guido si buna prietena a Paolei moare in casa liftului) ii aduce pe cei doi din nou impreuna, insa la pachet cu toate framantarile si scheletele pe care le aveau bine dosite in dulap.

Desi istoria se repeta si, de aceasta data sotul Paolei moare, lasand practic cale libera relatiei, Guido pleaca din nou. Cei doi lasa in urma o suita de erori pe care le-au repetat fara sa-si dea seama.

Si cu ocazia asta am pus la dospit o paine in forma de Cela s’appelle l’aurore de Luis Buñuel, cu aceeasi gagica. Hai pa!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s