Iron Man 1 si 2

Scurt: Doamne, cat de proaste sunt!

Am vazut duminica 2 in 1, cu pauze, derulari inainte, ochi dati peste cap, priviri aruncate pe tavan, vopsea scorojita de pe pereti… Groaznic. Iar nu am ce sa spun. E probabil cel mai inutil film cu supereroi si nu exceleaza in absolut nimic. SF necredibil, umor diluat, durata prea mare pentru nervii mei, previzibil pana la ultima secunda. Macar Transformers, in conventionalismul si statutul lui de blockbuster, era plin de umor si ma binedispunea. Iron Man m-a enervat. Singurele puncte forte – Robert Downey Jr si Gwyneth Paltrow si mai apoi Scarlett Johansson – nu ridica nici macar cu un etaj nivelul de trai si nici macar nu ar avea cum. Nu ai cum sa faci din cacat bici si sa si pocnesca.

Singurul moment de glorie al primei parti este chiar finalul ei, astfel ca as fi putut sa ma uit numai la scena de la sfarsit si sa ma culc linistita. Iar in timpul pe care l-as fi salvat sa fi sadit o planta sau ceva. La 2 incepusem sa numar oi si chiar sa incropesc in minte ideea ca birocratia administrativa din spatele dosarelor Erasmus e mai interesanta si mai atractiva decat pelicula asta. Si asta e grav! Pentru ca, believe me, nimic nu e mai frustrant decat sa inoti 8 ore pe zi in birocratie si acte intr-un birou fara pic de lumina naturala.

Pe final, am o dilema (ca de obicei): de ce au simtit nevoia romanii sa traduca titlul „Omul de Otel”? Au crezut de cuviinta ca fierul e un metal prea moale pentru forta eroului si au simtit nevoia sa upgradeze din cuvinte pana la otel? Pai atunci, de ce nu beriliu? Sau germaniu? Sau, la naiba, o viata avem, direct diamant?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s