Cum sa fii atat de prost?

Cuuuum???

Primesc pe PM (cinemarx.ro) chestia de mai jos. Citesc o data si nu-mi vine sa cred. Vere, tu de metafore ai auzit macar vorbindu-se, daca nu te-ai si intalnit cu ele prin viata? Ok, o iau si a doua oara la lecturat. Din nou, stupefactie. WTF? Cum supravietuiesc oamenii astia pe planeta atata amar de vreme imbibati in prostie? Cum reusesc sa-si duca lingura la gura cu lumina stinsa? Cum traverseaza?!? Omul se declara a avea 46 de ani, deci durata de viata e nesperat de mare. Tot ce sper e ca l-am calcat la un moment dat pe coada si ca isi mimeaza prostia si nu e pe bune, pentru ca, altfel, constat ca selectia naturala este, uneori, mult prea blanda.

Analiza pe text: ce a vrut sa zica poetul?

Cand asociezi o gramada de lingai hormonali cu niste neanderthalieni, nu e pentru ca ai vrut sa faci o metafora, ce-i drept, destul de evidenta si neartistica, ci pentru ca, dooohhh, nu stii istorie si antropologie 🙂 . Asta ca sa fie clar de la inceput, sa stim in ce ape ne scaldam. Acum ca ne-am linistit (pheew), urmeaza lectia de cultura generala. Au existat mai multe specii umane (!) si instinctele lor primare au stat la baza perpetuarii speciei. Ok, carei specii, ca ziceai ca au existat mai multe? Bun, nu conteaza, neah, detalii minore, aici e lectie de cultura generala, nu aprofundata. Mai departe sunt usor nesimtita pentru ca jignesc neanderthalienii si ii asociez cu italienii – a observat cineva rima? – (nu am inteles de ce le zice sarmani si mai ales de ce ii pune intre ghilimele 🙂 ). Mai departe omuletul are si el convingeri, dupa care ma trimite sa fac o omleta (de unde dracu’ a venit asta cu omleta?). Dar numai daca ma pricep. E, e bine asa, imi lasa portite de scapare, pana la urma ar fi pacat sa stric ouale.  Bun. Dupa ce mi-a luat vreo 5 minute sa ma adun de sub birou la invocarea Mariei Dinulescu (Bibilicaaaa, aici e domeniul tau!), constat ca mi se aduce la cunostinta faptul ca-s in rol de culta daca zic „neanderthal”. Ce simplu era! Dinuleasca se chinuie de atata timp cu biserica si cu piosenia, invata titluri de carti si opere, cand de fapt era atat de simplu!

Ok, pe final, adaug multumiri pentru faptul ca totusi nenea  m-a citit sistematic, adica a depus eforturi in demersul lui articulat de a ma pune la punct pentru impertinenta, incultura (remember? nu stiu istorie si antropologie) si patetism. Dupa atata efort si heirupism, il las sa se intoarca la stadiul lui natural de nevertebrata, nu inainte de a lamuri o chestie, pentru ca omuletul se scalda-n barbarisme:

PATÉTIC, -Ă, patetici, -ce, adj. 1. Plin de patos, care emoționează, impresionează, înduioșează; plin de emfază, de afectare. 2. (Despre nervi) Care inervează mușchii oblici ai ochiului. – Din fr. pathétique, germ. pathetisch.
Sursa: DEX ’98 | Adăugată de cata | Greșeală de tipar | Permalink

Deci, practic, comentariul meu la Malena este emotionant, induiosator, sau, la alegere, in masura sa inerveze muschiul oblic al ochiului. Geez, trebuie sa fi fost un comentariu tare potent!

Si inca o dilema am. Daca tot statea in pozitia lui aia buna (de duminica si de mers la biserica, cum ar zice babele), tzantzosh-erecta, de ce mama lu’ sfantu’ cuc nu a scris saraciile alea public, la pagina filmului, ci s-a ascuns umil dupa un PM flasc?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s