Trivia stuff

Walt Disney detine recordul pentru cele mai multe premii Oscar primite. De-a lungul vietii a primit 26 de statuete si a fost nominalizat de 59 de ori.

Sir Ranulph Fiennes, var de gradul al treilea cu Ralph Fiennes, este un cunoscut explorator britanic. In ciuda activitatii sale de baza, Fiennes a cochetat si cu lumea filmului, cand a fost curtat pentru a-l interpreta pe James Bond. Rolul a fost ulterior acordat lui Roger Moore, Fiennes iesind din carti in ultimul moment dintr-un motiv hilar: „…avea mainile prea mari si semana cu un fermier”.

Cainele Andaluz – esantion originar al suprarealismului in cinematografie. Buñuel a lucrat cu Salvador Dali la realizarea peliculei si, in seara premierei, cei doi si-au umplut buzunarele cu pietre, cunoscand reactiile violente ale publicului in fata productiilor suprarealiste. Spre uimirea si dezamagirea lor, publicul a agreat filmul 🙂 . Cei doi actori principali, Pierre Batcheff si Simone Mareuil au sfarsit tragic, primul prin supradoza de barbital iar cea din urma dandu-si foc intr-o piata publica din Franta.

Lola Rennt –  productie postmodernista nemteasca foarte apreciata. Actrita din rolul principal, Franka Potente nu s-a spalat pe cap timp de sapte saptamani, in perioada filmarilor, pentru ca rosul aprins al parului ei sa nu se decoloreze. Vopseaua nu era rezistenta la apa.

Demi Moore a fost extrem de interesata pentru rolul lui Katharine Clifton din Pacientul Englez. In final, a fost aleasa Kristin Scott Thomas, dupa ce aceasta i-a trimis o scrisoare regizorului Anthony Minghella in care i-a comunicat: „I am K in your film”. De aici si replica lui Katharine catre Almasy: „Am I K in your book? I think I must be…”.

Vinovat pentru vocea majoritatii personajelor de desene animate celebre este Mel Blanc. Bugs Bunny, Porky Pig, Daffy Duck, Elmer Fudd, Tweety, Speedy Gonzales, ciocanitoarea Woody, diavolul tazmanian, Yosemite Sam, Barney Rubble (Fa. Flintstone) etc. Pe piatra funerara a artistului sta scris „That’s all, folks!”

In primele 30 de minute ale filmului Irreversible au fost introduse in coloana sonora sunete cu frecventa joasa, menite sa produca oamenilor o stare de agitatie, nervi, greata. Cu ocazia vizionarilor in cinematografele din Cannes si San Sebastian, spectatorii au iesit din sali, acuzand stari de surescitare severe.

Regizorul Kar Wai Wong s-a inspirat din cantecul lui Brian Ferry I’m in the mood for love in momentul in care a ales titlul filmului Fa Yeung Nin Wa/In the Mood for Love.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s