Ce ma enerveaza – episodul 6

Ultrasii.

Am ajuns la concluzia ca agresivii se inmultesc prin diviziune celulara sau prin spori, altfel nu-mi explic afluxul de specimene de genul asta pe site. De ceva vreme ma urmareste cu indarjirea unui ultras un anume Maresalul (asa-si zice). Temperamentul si atitudinea ii sunt asemenea pseudonimului: are impresia ca trebuie sa puna la punct pe toata lumea, probabil sunt ceva reminiscente de pe vremea serviciului militar. Acest venerabil domn de 63 de ani este un inflacarat admirator al tatucii Sergiu Nicolaescu, prin urmare oricine afirma ca nu-l agreeaza pe regizor sau creatiile acestuia este rapid catalogat ca fiind nesimtit/mediocru/scarbos si mult blaberish de prost gust. Nu ca ar fi asta o problema (cel putin nu pentru mine, este evident ca omul are niste probleme si, in plus, nu ne cunoastem, nu ne vedem, poa’ sa zica pana face gaura-n tastatura) dar cand isi face cate un text standard pe care-l paste-uieste pe unde ma gaseste (si nu numai pe mine), dupa care isi da singur cate un plus la comentariu (how lame is that?), parca incep sa obosesc si eu. Sincer, cam cata energie, limitare si timp liber sa ai? Cam cat pupincurism si patriotism prost inteles?

Mostre din crampele intelectuale ale venerabilului plus comentarii pe text:

Incep cu descrierea care vorbeste de la sine. Orice incercare de a o comenta ii stirbeste maretia.

Aici face apoplexie comentand filmul cu manelisti Poveste de Cartier. Observati cum porneste cu strigatul intarit de trei semne de exclamatie (cu unul nu ne-am fi dat seama), dupa care baleiaza gratios printre atrocitati, Hitler, Antonescu, Basescu, o scurta lectie de limba romana si incheie cadrul, asa cum am invatat la romana in liceu, cu elementul de inceput (aceleasi trei semne de exclamatie), de data asta in majuscule. Nu mai e un secret pentru nimeni de ce isi spune Maresalul, nu? 🙂 Observati plusul pe care si l-a dat singur.

Textul de mai jos este copy-paste-ul de care spuneam. L-a folosit in mai multe ocazii, printre care si fata de comentariul neelogios (hell yeah!) referitor la pseudoregizorul Ioan Carmazan. Observam elementele de recurenta: injuriile si exclamatia „rusine” (cu un singur semn, de data asta).

Aici se infuriase de-a binelea pe un user care a pupat fundul catifelat al tatucii Sergiu Nicolaescu cu o limba rece, ostila, chiar aspra. Lipseste „rusine”, nu pot sa cred.

Aici deja incepuse sa bata cu pumnul in masa si cu piciorul in podea. Probabil inculpatul nu folosise nici macar o limba rece si aspra, ci piciorul de-a dreptul. Sesizati marca adularii si preamaririi: apelativul „maestrul”. Nimeni nu mai e ca el, unicul, irepetabilul, multilateral dezvoltatul, doamnelor si domnilor, Sergiu Nicolaescu, scopul meu in viata. Putin respect, totusi!

La aceeasi pagina a „maestrului” (daca vreau sa fiu snoaba, folosesc cuvantul asta, vad ca prinde), venerabilul aduna citate de preamarire, le ureaza sanatate, dupa care da exemplu de „asa nu”. Deja ies la iveala problemele grave. Omul are impresia ca niste neica nimeni de pe un site ar putea stirbi cuiva, oricui, imaginea si ca acelui stirb i-ar pasa sau ceva. Uoooo, dar cum se intampla asa ceva, ce e cu alea doua minusuri???

Aici deja intervin cu o cutie de Prozac si un ceai de tei. Titlul despre care vorbeste in paranteza, evident, fara nicio legatura (numai el o vede) este Oglinda (filmul „maestrului”) si reprezinta numai „inceputul adevarului”, ca nu mai era pelicula in camera si nu au putut filma decat prima parte. Paguba-n ciuperci. Totusi cine sunt nemernicii aia buni de pusi la zid care ti-au dat 3 minusuri???

Dilema mea majora este cum se roaga omul asta seara si la cine se inchina el. La Dumnezeu? Oscileaza cumva usor intre Sergiu Nicolaescu si maresalul Antonescu? Biblia lui e cumva „Comisarul Moldovan”? Oare realizeaza ca pe SN il doare la doi metri in spatele cotului de adulatiile lui si chiar de sictirurile noastre, mai ales pentru ca are acasa o nevasta muuuuult mai tanara decat el si muuult mai interesanta decat orice pacalici din www?

Poate o fi el insusi Marele Maestru pe persoana fizica autorizata andarcavar si atunci s-ar elucida misterul. Orice ar fi, impresia de ansamblu pe care mi-o da acest personaj impreuna cu elucubratiile lui are forma unei cutii cu Rudotel.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s