Sherlock Holmes

Sherlock Holmes – Robert Downey Jr.

Dr. John Watson – Jude Law

Irene Adler – Rachel McAdams

Regizor – Guy Ritchie

Tanar, nebarbierit, nespalat, rebel (cliseu de exprimare, stiu), atragator (strict Robert Downey), un cichicean britanic spalat in artificii de imagine à la Tarantino. Cam despre asta e vorba.  Am stiut inca de cand am plecat de acasa la ce ma duc. Are o actiune tipica de film politist, batai demne de filme de categoria taspe pe care le-ar da ProTv seara la o ora de maxima audienta, dar in principiu alerta si amuzanta. Scheletul pe care e construit e o combinatie de Die Hard+Codul lui DaVinci (sau ce alte romane denbrauniene s-or mai fi ecranizat de la origini pana in prezent si mai mult ca sigur si in viitor, ca public tinta e, slava Domnului). Desi are un parcurs previzibil si cu iz de Hollywood, filmul compenseaza la capitolul dialog cu parfum de british. Iute, animat, insufletit, witty, schimb de replici spirituale, un dialog viu intre personaje vii. Menirea lui nu e sa castige premii, ci sa aduca buna dispozitie. Si pe mine, cel putin, m-a distrat si m-a tinut pe scaun. Pentru o zi de luni, care se presupune a fi cea mai nenorocita dintre zile, o comedioara de genul asta readuce pe buze niste zambete cantonate fortat in weekend.

Marturisesc ca dupa ce am citit articolul lui CTP , m-a palit un astampar de platitudine intelectuala, dandu-mi seama ca, in stilu-i caracteristic care ma enerveaza peste masura, a spus la modul aproape genial cam tot ce as fi avut eu de zis la adresa filmului. Neramanandu-mi nimic de adaugat pe tema asta, imi promit mie insami ca de acum incolo sa pornesc la drum cu mintea goala pentru a evita teribil de enervanta situatie in care ma aflu acum. Si anume, aceea in care orice as vrea sa zic apare in articolul cu pricina atat de perfect redat si exprimat, incat imi vine sa trag obloanele.

Anunțuri

2 gânduri despre „Sherlock Holmes

  1. danezia spune:

    Very nice blog, keep them coming…

    Ma bucur ca ai timp sa scrii review-uri bune, eu unul nu imi mai pot permite luxul asta.

  2. bitchingthatmovie spune:

    Multumesc! Felicitari pentru blogul cu vaccinarea, ma bucur ca am dat de el pentru ca nu mai pot cu isteria si trebuia sa ma desfasor undeva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s