Ce ma enerveaza – episodul 1

Arogantele semidoctilor

Exista diversi indivizi al caror univers cinematografic nu iese din perimetrul Hollywood-ului de azi si de odinioara si pentru care alti regizori in afara de Kubrick, Coppola, Spielberg si Tarantino nu exista. Cu toate astea,  isi permit sa scuipe seminte in cap celor care indraznesc sa spuna ca nu le place ceva. Ceva-ul asta fiind ori un film, ori un regizor cu valoare de necontestat, universal valabila, de parca am fi cu totii netezi pe creiere, legati pe sfoara si obligatoriu sa avem aceleasi preferinte, ca doar Spielberg e regizor mare, vere!

– …nu-mi place Onegin

– Incultule, literatura, marele Puskin, mama Rusia, aaaaaaa!!!!!


– Kubrick nu m-a incantat, cu exceptia catorva filme…

– Ai IQ subunitar, incultule, Kubrick e un geniu, tu esti un parlit!!!!!

Ok, lasand la o parte faptul ca marele Kubrick nu mai e, ci a fost si ca vorbeam de Onegin filmul, nu romanul, aceste manifestari imi sunt atat de familiare, incat as putea sa jur ca, la un moment dat, au mancat la masa cu mine. Manifestarile, zic. Exemple sunt cu sutele. E usor, caldut si comod sa te scalzi in aparenta distinctie a elitei cinefile cu Spielberg la capatai, cand tu habar n-ai ca pe lumea asta a existat un Fellini. Analog, e confortabil sa crezi ca tii stacheta ridicata cu Saving Private Ryan, cand Nimic nou pe Frontul de Vest iti e strain. Iar cand tripleta de haur haliudiana iti ocupa primele ghici cate locuri din top 10 actori, nu poti decat sa zici „cine naiba a mai fost si Charlie Chaplin asta?”.

Reclame

Un gând despre „Ce ma enerveaza – episodul 1

  1. cpt. Burcea spune:

    mda, si eu sunt de acord ca ni se injecteaza doar „cultura” americana!

    exemple de dialoguri ca ale tale am cunoscut. cel mai mult imi place sa intreb: da-mi examplu de compozitori americani……(dupa o pauza jenanta).. ok , acum da exemplu de compozitori rusi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s