Atmosfera de iarna la festival

Din nou, nimic entuziasmant in titlu. A fost iarna la propriu. De aia 4 lei nu ai primit decat filmul, nu si caldura in cinematograf. Pentru una ca mine, care a stat 3 ore, a fost un test de anduranta. Toata nerabdarea si tot entuziasmul cu care am pornit la drum s-au diluat treptat in frig pana nu a mai ramas nimic din ele.

Primul film, Entre les Murs m-a tinut lipita de scaun. A fost sub forma unui documentar, fara actori, fara scenariu, nimic fictional, numai oameni si realitate. Prea multa realitate. Nu am de gand sa povestesc nimic, nici nu se poate povesti. Cuvantul care descrie perfect pelicula e „rascolitor”. M-a revoltat de-a dreptul, motiv pentru care nu am avut timp sa-mi dau seama prea bine ca temperatura din cinematograf era apropiata cu cea de afara.

De la 9 la 11 am vrut sa dau dovada de vointa si am ramas sa vad si al doilea film, Cow-Boy, care s-a vrut a fi o comedie, cel putin pe afis. Nu intru in detalii nici de data asta. Filmul a fost o porcarie din doua motive: ori mi-erau prea inghetate sinapsele, deci nu am avut fizic cum sa compilez ce se desfasura in fata ochilor mei, ori chiar era fara sare si piper din constructie. Cert e ca se scorojeau peretii cinematografului de plictiseala, eu ma conservam temeinic la temperatura de frigider, motiv pentru care la ora 10 am capitulat si am fugit.

Astazi ma duc din nou, dar cu noi asteptari si cu doua randuri de haine in plus. Probabil ca biletul e atat de ieftin ca sa-ti ramana bani de medicamente pentru raceala iminenta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s